Πρακτικές λύσεις για να ενδώσεις σε όλες τις προκλήσεις της πόλης που δε γνωρίζει όρια, ταµπού και διακρίσεις. Και να την απολαύσεις σαν Βερολινέζος

Που θα μείνεις στο Βερολίνο

Η καλύτερη σχέση ποιότητας – τιµής – τοποθεσίας που µπορείς να βρεις σε ευρωπαϊκή, πόλη µε τα απλά δωµάτια ακόµα και στα πεντάστερα ξενοδοχεία να κοστολογούνται όσο σε κάποια άλλη, ένα κρεβάτι στο πλυσταριό. Πάτα εδώ και δες τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Βερολίνο

CASA CAMPER BERLIN
Weinmeister Strasse 1, 10178
http://www.casacamper.com/berlin/default-en.html
Tιµή διανυκτέρευσης (κατά προσέγγιση): Από 185 το άτοµο

ADINA APARTMENT HOTEL BERLIN HAUPTBAHNHOF
Platz vor dem Neuen Tor 6, 10115
http://www.adina.de.com/adina-apartment-hotel-berlin-hauptbahnhof/home
Τιµή διανυκτέρευσης (κατά προσέγγιση): Από 104 το άτοµο

HOTEL ADLON KEMPINSKI
Unter den Linden 77, 10117
http://www.kempinski.com/en/berlin/hotel-adlon/welcome/
Τιµή διανυκτέρευσης (κατά προσέγγιση): Από 215 το άτοµο

ΤΗΕ CIRCUS HOTEL
Rosenthaler Strasse 1, 10119
http://www.circus-berlin.de/circus_hotel_berlin.html
Τιµή διανυκτέρευσης (κατά προσέγγιση): Από 70 ευρώ το άτοµο

ΤΗΕ RITZ – CARLTON BERLIN
Potsdamer Platz 3, 10785
http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/Berlin/Default.html
Tιµή διανυκτέρευσης: Από 195 ευρώ το άτοµο

Τι θα φας στο Βερολίνο

Η γερµανική κουζίνα, είναι συνδεδεµένη µε το λουκάνικο, την πατάτα, το λάχανο και τη χοληστερίνη. Αυτό που όµως θα ανακαλύψεις µε ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, στη βερολινέζικη γαστριµαργική σκηνή, είναι το πως όλα τα προηγούµενα, µπορούν να συνυπάρξουν µε δηµιουργική φαντασία, επιρροές από την καλύτερη εκδοχή της γαστρονοµίας άλλων χωρών, κοσµοπολίτικο περιτύλιγµα, λογικές τιµές και ιδιαίτερα ευγενικό σέρβις.

CANTINA IN DER BAR TAUSEND
Η µεταλλική είσοδος, θα σε ξεγελάσει για το εντός. Ο πορτιέρης που θα σε ρωτήσει αν έχεις κράτηση, θα σε βάλει σε σκέψεις. Η high class αισθητική του bar πριν το ρεστοράν, θα επιβεβαιώσει τις σκέψεις σου. Kαι ο παράδοξος συνδυασµός ιβηρικής και ιαπωνικής κουζίνας, θα επιβεβαιώσουν τη φήµη του µέρους, ως µία από τις καλύτερες κουζίνες και όχι µόνο, της πόλης.
Schiffbauerdamm 11, 10117
http://www.tausendberlin.com/

MARJELLCHEN
Ταξίδι στον χρόνο µέσα απ’ τη γεύση µε το µοναδικό βερολινέζικο εστιατόριο που ειδικεύεται στην παραδοσιακή κουζίνα της ανατολικής Πρωσίας και της Ποµερανίας στην ανάλογη ατµόσφαιρα. Τι σηµαίνει αυτό για τον ουρανίσκο σου; Ολική επαναπροσέγγιση απλών αξιών όπως η πατάτα, το βοδινό, το µπέικον ή τις γαρίδες, και της αξίας της µπύρας σαν συνοδευτικό.
Mommsenstrasse 9, 10629
http://www.marjellchen-berlin.de/
HEISING
Δεν θα βρεις εύκολα βραβευµένο εστιατόριο µε κλασσική γαλλική κουζίνα και ροµαντική vintage βερολινέζικη αισθητική, που να σου προσφέρει σε αυτήν την ποιότητα, µε αυτό το σέρβις και την προσοχή στη λεπτοµέρεια, µε τόση ευγένεια στο service. Ιδανικό για τους τελευταίους ροµαντικούς. Αν θελήσεις να δακρύσεις από την ευφορία, δε θα παρεξηγηθείς, το έχουν κάνει κι άλλοι.
Rankestr. 32, 10789
http://restaurant-heising.de
MONSIEUR VUONG
Ποιοτικό, ψαγµένο στα µπασταρδέµατά του, γευστικό βιετναµέζικο φαγητό σε τιµές παιδικού γεύµατος, µε µενού που αλλάζει κάθε δύο µέρες, µέσα σε χαλαρό χώρο, cosy ατµόσφαιρας που το κατέστησε hype park. Η αρχική του, στόµα µε στόµα φήµη, έφτασε σε τόσο πολλά στόµατα που µπορεί να περιµένεις αρκετά για να βρεις τραπέζι, αλλά συνεχίζει να είναι ένα must.
Alte Schonhauser Str. 46, 10119|
http://www.monsieurvuong.de

Τι να δεις: Αξιοθέατα του Βερολίνου

Yπάρχει το heart attack υπάρχει και το art attack. Που στο Βερολίνο θα σου προκαλέσει σίγουρα heart attack ειδικά αν δε χορταίνεις ανακαλύψεις, πειραµατισµούς αλλά και µεγάλο θέαµα. Με λίγα λόγια, ξέχνα το Λονδίνο, µη σου πω και τη Νέα Υόρκη. Γιατί σε αυτή την πόλη, ζυµώνονται, συζητιούνται και στη συνέχεια εξάγονται τόσες νέες τάσεις στη µουσική, τα εικαστικά, το θέατρο που κινδυνεύεις να πάθεις πραγµατικά υπέρταση. Με τη street art, να έχει µετατρέψει σε ναό του graffiti ακόµα και τα αποµεινάρια του τείχους του Βερολίνου. Και την κλασική τέχνη, να αφήνει απόλυτα ικανοποιηµένους και τους πιο παραδοσιακούς φιλότεχνους.

Μία ηµερήσια (κι αν σου φτάσει προκειµένου να εξερευνήσεις και να απολαύσεις όπως πρέπει) βόλτα στο Νησί των Μουσείων (Museuminsel), πάνω στον ποταµό Σπρε και τους θησαυρούς του είναι ένα απαραίτητο τουριστικό προσκύνηµα. Mια έκταση που ανήκει στις τοποθεσίες Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της Unesco, στην οποία σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται αριστουργήµατα του παγκόσµιου πολιτισµού σε 5 διαφορετικά µεγάλα µουσεία. Κατεβαίνεις µε το τρένο στη Hackecher Markt, µπορείς να επισκεφτείς και τα 5 µε ενιαίο εισιτήριο 14 ευρώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκεις στο www.museuminsel.berlin-de .

NPERGAMONMUSEUM
Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στους αρχαίους πολιτισµούς της Ελλάδας, της Ρώµης, της Βαβυλωνίας και της Μέσης Ανατολής.

NALTES MUSEUM
Κι άλλοι θησαυροί της αρχαιότητας αν δεν χόρτασες από το προηγούµενο.

NΒΟDEMUSEUM
Mε highlight τη συλλογή γλυπτών από το Μεσαίωνα µέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα και αριστουργήµατα του Donatello και του Pisano.

NNEUS MUSEUM
Ο παράδεισος του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισµού και της 3.330 ετών βασίλισσας Νεφερτίτη.

NΑLTE NATIONALGALERIE
Η κλασική πινακοθήκη µε επικούς καµβάδες του 19ου, ροµαντικά πανοραµικά σινεµασκόπ και ιµπρεσιονιστικές πινελιές.

Aν νοµίζεις ότι ξέµπλεξες τόσο εύκολα µε τα µουσεία, την πάτησες. Με τι καρδιά θα φύγεις από το Βερολίνο, αν δεν επισκεφτείς το µουσείο που είναι αφιερωµένο στο πιο επιδραστικό αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό κίνηµα του 20ου αιώνα; Τη σχολή του Bauhaus. Bρίσκεται στην Κlingelghofer str, 14 και το site του είναι www.bauhaus.de. Ή τα άλλα πέντε µουσεία στο Kulturforum, δίπλα στην Potsdamer Platz µε κυρίαρχο διαµάντι τη Neue NationalGalerie. Tη Σύγχρονη Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα µοντέρνο αρχιτεκτονικό θαύµα, διαθέτει θησαυρούς της µοντέρνας τέχνης, (Καντίνσκι, Πικασό, Νταλί, Μιρό, Κλε), και διοργανώνει απίστευτες θεµατικές εκθέσεις. Bρίσκεται στη Potdsamerstr, 50 ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.neue-nationalgalerie.de

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, πιθανότατα λόγω γλώσσας, αλλά το Βερολίνο είναι µε διαφορά η βασίλισσα της θεατρικής πρωτοπορίας στην Ευρώπη, και η πριγκίπισσα του µεγάλου θεάµατος µετά το Λονδίνο. Με µια τεράστια ιστορία που αντανακλάται τόσο στα κτίρια που στεγάζονται τα θέατρα όσο και στην ποιοτική προσοχή στη λεπτοµέρεια.

NBERLINER ENSEMBLE
Bertold Brecht Platz 1
Nαι, ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. Το ιστορικό θέατρο του Μπέρτολτ Μπρεχ, και το µέρος που έκανε πρεµιέρα η Όπερα της Πεντάρας το 1928.
www.berliner-ensemble.de
NSHAUBUCHNE AM LEHNINER PLATZ – Κurfursterndamm 153
Mα αρκετές παραστάσεις να δίνονται στα αγγλικά, το «Shaubuchne» είναι µια από τις σηµαντικότερες κοιτίδες αιχµηρής πρωτοπορίας της παγκόσµιας θεατρικής κοινότητας.
www.schaubuehne.de
NΤΗΕΑΤΕR AM POTSDAMER PLATZ
Marlen Dietrich Platz 1
H υπερθεαµατική µιούζικαλ σκηνή των 1800 θέσεων που αποτελεί και την κεντρική αίθουσα προβολής των ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου, µε διάσηµα µιούζικαλ σε παραγωγές copy paste πλούτου και ποιότητας µε αυτές του Broadway.
www.stage-entertainment.de

NSTAATSOPER UNTER DER LIDEN
Bismarckstrasse 110
H γκραντ νταµ της κλασσικής όπερας στο Βερολίνο µε παραγωγές που ανήκουν στις top του πλανήτη σε ένα κτίριο που ντρέπεσαι να το πατήσεις.
www.staatsoper-berlin.de
NΤΙPI AM KANZLERAMT
Grosse Queralle, 10557
Μια αυθεντική εµπειρία καµπαρέ ατµόσφαιρας µέσα σε µια πολυτελή, υπερµεγέθη τέντα µε πολυέλαιους, τραπέζια, υπέροχο φαγητό και σκηνή στην οποία παρελαύνουν οι µεγαλύτεροι σόουµεν, κωµικοί, ακροβάτες, µάγοι και variete καλλιτέχνες του κόσµου. Ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί µόνιµα, µια γνήσια καµπαρέ έκδοση του musical Cabaret.
tipi-am-kanzleramt.de

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds