Μιλάνο ξενοδοχεία - Προσφορές ξενοδοχείων Μιλάνο

Κάνε κράτηση τώρα.


Βρες φθηνά ξενοδοχεία σε Μιλάνο online

Τι πρέπει να ξέρετε για τα ξενοδοχεία στο Μιλάνο

Προσφορές Ξενοδοχείων Μιλάνο, Προσφορές ξενοδοχεία για Μιλάνο, πακέτα διακοπών για ΜιλάνοΤο Μιλάνο είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην Ιταλία, γνωστή για τη μόδα, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της. Όταν ψάχνετε για ξενοδοχείο στο Μιλάνο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε:

 1. Κατηγορίες Ξενοδοχείων: Όπως και σε άλλες χώρες, τα ξενοδοχεία στο Μιλάνο κατηγοριοποιούνται με βάση τα αστέρια (1-5 αστέρια). Τα ξενοδοχεία με περισσότερα αστέρια προσφέρουν περισσότερες παροχές και είναι πιο πολυτελή.
 2. Τοποθεσία: Είναι σημαντικό να επιλέξετε ξενοδοχείο σε μια περιοχή που εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Το κέντρο του Μιλάνου είναι ιδανικό για όσους θέλουν να είναι κοντά στα κύρια αξιοθέατα.
 3. Συγκοινωνίες: Το Μιλάνο έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα συγκοινωνιών που περιλαμβάνει μετρό, λεωφορεία και τραμ. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά σε στάση μετρό για εύκολη πρόσβαση σε όλη την πόλη.
 4. Κόστος: Το Μιλάνο είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ιταλίας και στη διαμονή. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε προσιτές επιλογές εάν κλείσετε εκ των προτέρων ξενοδοχείο ή αναζητήσετε σε λιγότερο κεντρικές περιοχές.
 5. Κριτικές: Ελέγξτε κριτικές από άλλους ταξιδιώτες πριν κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο. Πλατφόρμες όπως το TripAdvisor ή το Booking.com μπορούν να σας δώσουν μια καλή ιδέα για την ποιότητα του ξενοδοχείου, την εξυπηρέτηση και την τοποθεσία του.
 6. Πρωινό: Δεν προσφέρουν όλα τα ξενοδοχεία στο Μιλάνο  πρωινό στην τιμή της διαμονής. Ελέγξτε αν το πρωινό περιλαμβάνεται ή αν θα πρέπει να το πληρώσετε επιπλέον.
 7. WiFi: Οι περισσότεροι χώροι προσφέρουν δωρεάν WiFi, αλλά είναι καλό να το ελέγξετε προκαταβολικά, ειδικά αν το ίντερνετ είναι σημαντικό για τη διαμονή σας.
 8. Εποχικές προσφορές: Κατά τη διάρκεια ειδικών εορτών ή γεγονότων, πολλά ξενοδοχεία στο Μιλάνο προσφέρουν εκπτώσεις ή προσφορές. Αξίζει να το ψάξετε εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.
 9. Πολιτιστικά δρώμενα: Το Μιλάνο είναι γνωστό για τις εβδομάδες μόδας, τα μουσεία τέχνης και τα πολιτιστικά δρώμενα. Ρωτήστε το ξενοδοχείο σας για ενημερώσεις για τα τρέχοντα γεγονότα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.
 10. Φόροι και χρεώσεις: Όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, το Μιλάνο επιβάλλει τουριστικό φόρο για τη διαμονή σε ξενοδοχεία. Ελέγξτε αν αυτός ο φόρος  συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της διαμονής σας.

Μιλάνο ξενοδοχεία: Σεζόν και προσφορές

Το Μιλάνο, ως μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Ιταλίας και της Ευρώπης, προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κίνηση στα ξενοδοχεία και οι τιμές τους διακυμαίνονται ανάλογα με τη σεζόν:

 1. Υψηλή Σεζόν (High Season):
  • Περιλαμβάνει τους μήνες από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, όταν ο καιρός είναι πιο ευχάριστος.
  • Οι τιμές είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας.
  • Προγραμματίστε την κράτησή σας εκ των προτέρων για να βρείτε διαθέσιμο δωμάτιο.
 2. Χαμηλή Σεζόν (Low Season):
  • Περιλαμβάνει τους χειμερινούς μήνες, από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο.
  • Οι τιμές είναι γενικά πιο προσιτές, εκτός από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  • Μπορείτε να βρείτε προσφορές και ειδικές τιμές σε αυτήν την περίοδο.
 3. Μεταβατικές Περίοδοι (Shoulder Season):
  • Περιλαμβάνει την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, που είναι η περίοδος μεταξύ της υψηλής και της χαμηλής σεζόν.
  • Οι τιμές είναι συνήθως λογικές, με μικρότερες πιθανότητες για προσφορές.
 4. Προσφορές Εκπτώσεων:
  • Οι εκπτωτικές περίοδοι στα καταστήματα του Μιλάνου μπορεί να επηρεάσουν και τις τιμές των ξενοδοχείων. Ειδικά κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων του Ιανουαρίου καιτου Ιουλίου, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Μιλάνο για τα ψώνια, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων.
 5. Ειδικές Προσφορές:
  • Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν διαμονή, πρωινό και άλλες παροχές, όπως εισιτήρια για μουσεία ή θεατρικές παραστάσεις. Είναι καλό να ψάξετε για τέτοιες προσφορές όταν κάνετε την κράτησή σας.
 6. Τελευταίας Στιγμής:
  • Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν ειδικές τιμές για κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Αν έχετε ευελιξία στο πρόγραμμά σας, μπορεί να βρείτε καλές ευκαιρίες.
 7. Εποχικές Εκδηλώσεις:
  • Εκδηλώσεις όπως οι Εβδομάδες Μόδας, οι διεθνείς εκθέσεις και τα πολιτιστικά φεστιβάλ μπορούν να αυξήσουν τη ζήτηση για ξενοδοχεία, οπότε είναι καλό να προγραμματίσετε τη διαμονή σας εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.
 8. Ζώνες Μιλάνου:
  • Η τιμή της διαμονής μπορεί να διακυμαίνεται ανάλογα με τη ζώνη. Κεντρικότερες περιοχές όπως το Duomo ή το Brera είναι συνήθως πιο ακριβές, ενώ περιφερειακές περιοχές μπορεί να προσφέρουν πιο προσιτές τιμές με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο μέσω του μετρό.

Η καλύτερη περιοχή για διαμονή στο Μιλανο

Το Μιλάνο είναι μια πόλη με πολλές περιοχές που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στο Μιλάνο:

 • Centro Storico (Ιστορικό Κέντρο): Η καρδιά του Μιλάνου, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός (Duomo) και η Galleria Vittorio Emanuele II. Ιδανικό για όσους θέλουν να είναι κοντά στα κύρια αξιοθέατα.
 • Brera: Μια γραφική και καλλιτεχνική περιοχή, γνωστή για τις γκαλερί τέχνης, τα μικρά καφέ και τα επώνυμα εμπορικά μαγαζιά.
 • Navigli: Αυτή η περιοχή δίπλα στα κανάλια είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή, τα μπαρ και τις τρατορίες. Είναι ιδανική για νεαρούς ταξιδιώτες.
 • San Babila & Porta Venezia: Κοντά στο κέντρο και στην περιοχή της μόδας, αυτές οι περιοχές προσφέρουν πολλά μαγαζιά και εστιατόρια.
 • Corso Como: Μια μοντέρνα περιοχή γεμάτη με μπαρ, εστιατόρια και κλαμπς, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Garibaldi.
 • Città Studi: Είναι η “φοιτητική” περιοχή του Μιλάνου και είναι πιο οικονομική για διαμονή.

Γενικά, η καλύτερη περιοχή για διαμονή εξαρτάται από τον σκοπό του ταξιδιού σας, τον προϋπολογισμό σας και τις προτιμήσεις σας. Το Μιλάνο είναι μια πόλη που προσφέρει κάτι για κάθε ταξιδιώτη, είτε επισκέπτεστε για τον πολιτισμ

Εδώ θα βρεις τα καλύτερα ξενοδοχεια για το Μιλάνο

Το όμορφο και μοδάτο Μιλάνο!

Το Μιλάνο, μια δυναμική πόλη όπου τα χρήματα μιλάνε, η δημιουργικότητα είναι μεγάλη υπόθεση και η ωραία εμφάνιση είναι μια μορφή τέχνης, είναι η πόλη του μέλλοντος για την Ιταλία. Φυσικά, το Μιλάνο είναι μια από τις πρωτεύουσες της μόδας σε όλο τον κόσμο και έχει τόσο στυλ όσο λίγες άλλες πόλεις. Οι επισκέπτες χορεύουν ανάμεσα στα καταστήματα του Quadrilatero d’Oro, ή του “Golden Rectangle”, στους δρόμους γύρω από τη Via Montenapoleone, όπου όλες οι γνωστές μάρκες έχουν καταστήματα, ενώ οι ντόπιοι κάνουν βόλτες με άψογη ενδυμασία.
Μερικές φορές, φαίνεται ότι αυτή είναι η πιο προηγμένη ιταλική πόλη. Το Fondazione Prada, το Armani Silos και το Pirelli Hangarbicocca είναι μόνο μερικά παραδείγματα των γκαλερί σύγχρονης τέχνης που έχουν χτίσει οι εταιρείες μόδας σε πρώην εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια. Υπάρχει επίσης η σκηνή του σχεδιασμού. Η Τριενάλε έχει μόνιμη προβολή ιταλικού ντιζάιν και κάθε Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδίου του Μιλάνου, αναδυόμενα καταστήματα και γκαλερί, καταλαμβάνουν την πόλη. Ακόμη και η νυχτερινή ζωή είναι προοδευτική. Μερικά από τα πιο δημιουργικά κοκτέιλ μπαρ της Ευρώπης βρίσκονται εδώ.
Το Μιλάνο έχει και ιστορία, φυσικά. Το Duomo, η τεράστια κατασκευή σε σχήμα γαμήλιας τούρτας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1386 (αλλά ολοκληρώθηκε μόλις το 1965, τόσο περίπλοκο ήταν το σχέδιο). Φυσικά, αυτή είναι η πόλη όπου έζησε και εργάστηκε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Δημιούργησε τον περίφημο «Μυστικό Δείπνο» του στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Η γειτονιά Porta Garibaldi είναι ένας συνδυασμός του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Το Μιλάνο είναι μια από τις πιο αναζωογονητικές πόλεις.

Πολιτιστική κληρονομιά

Το Μιλάνο έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία, που περιλαμβάνει περιόδους υπό την κυριαρχία των Καίσαρων, του Ναπολέοντα, των Αυστροουγγρικών και του Μουσολίνι. Εξελίχτηκε επίσης σε σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κόμβο μετά την ενοποίηση της Ιταλίας το 1861. Παρά την έλλειψη των ιστορικών ορόσημων που φαίνονται περισσότερα σε άλλες ιταλικές πόλεις, το Μιλάνο, τις ανταγωνίζεται επάξια, χάρη στις σύγχρονες και αρχαίες συλλογές τέχνης του. Οι συλλογές αυτές, επιδεικνύουν τη λαμπρότητα παλαιότερων καλλιτεχνών και πυροδοτούν νέες συζητήσεις για την κατεύθυνση του κόσμου. Η φήμη της πόλης ως εργασιομανής μητρόπολης διαλύεται σε μεγάλο βαθμό από τις διάσημες βραδιές στη Σκάλα, το πλούσιο λογοτεχνικό παρελθόν και την ακμάζουσα μουσική σκηνή.

Ένα σύγχρονο θαύμα

Οι ακούραστα δημιουργικοί Μιλανέζοι φαίνεται να έχουν περάσει ακριβώς από την Αναγέννηση στον εικοστό πρώτο αιώνα, δεδομένου ότι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δημιούργησε τον συναρπαστικό Μυστικό Δείπνο του, εδώ. Το Μιλάνο φιλοξενεί μια πληθώρα έργων τέχνης από τον 20ο αιώνα, καθώς και αρτ ντεκό και ρασιοναλιστικά κτίρια. Η μεγαλύτερη μεταπολεμική ανάπλαση στην Ιταλία, η εντυπωσιακή, βιώσιμη αρχιτεκτονική και ο φουτουριστικός ορίζοντας, που σχεδιάστηκε από τους Zaha Hadid, Daniel Libeskind και Cesar Pelli, έθεσαν την πόλη στο προσκήνιο σήμερα. Η πόλη μετατρέπεται επίσης σε κέντρο για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Google, η Microsoft, η Alibaba και η Apple, καθώς και πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ιταλικό ντιζάιν

Το ιταλικό ντιζάιν είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, και οι ρίζες του βρίσκονται στο Μιλάνο της δεκαετίας του 1930. Η προβολή του σε οικιακό περιβάλλον παρέχει μια νέα προοπτική. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσετε τα ταλέντα των κορυφαίων σχεδιαστών της Ιταλίας, είναι να επισκεφθείτε το μουσείο σχεδιασμού της Triennale. Το Μιλάνο είναι επίσης η τοποθεσία όλων των κύριων εκθεσιακών χώρων σχεδιασμού και μιας ατελείωτης λίστας εμπορικών εκθέσεων. Όπως για παράδειγμα το International Salone del Mobile και το Free Fuorisalone. Μπορείτε να βρείτε ιταλικούς οίκους μόδας σχεδόν οπουδήποτε στο Μιλάνο, επειδή επεκτείνονται επίσης ανάμεσα σε σπα, κλαμπ, ξενοδοχεία, γκαλερί και πολιτιστικά ιδρύματα.

Buon Appetito! (Καλή Όρεξη)

Η φράση buon appetito (καλή όρεξη), χρησιμοποιείται σε όλη την Ιταλία. Φυσικά, και στο Μιλάνο. Η μιλανέζικη κουζίνα είναι το αποτέλεσμα μιας ζωντανής μητροπολιτικής κουλτούρας. Απλώς ρίξτε μια ματιά στα κλασικά πιάτα όπως το ριζότο σαφράν και η κοτολέτα, και το βουτυρωμένο μοσχαράκι. Μερικές από τις μεγαλύτερες κουζίνες της Ιταλίας αναπτύχθηκαν σε οικονομικά σημαντικές πόλεις όπως το Μιλάνο. Εδώ, κυριαρχούν τα μεσογειακά φρούτα, τα μπαχαρικά και τα βότανα που συνδυάζονται με γαλλικές και κεντροευρωπαϊκές μεθόδους μαγειρέματος και τεχνικές ζαχαροπλαστικής. Το Μιλάνο σήμερα, εξακολουθεί να προωθεί το γαστρονομικό κόσμο της Ιταλίας, διεκδικώντας το ντιμ σαμ και το σούσι ως δικά του, και έτσι καυχιέται για τα περισσότερα αστέρια Michelin στη χώρα.

Πότε να πάτε στο Μιλάνο

Οι φωτεινοί και ηλιόλουστοι καλοκαιρινοί μήνες (Ιούνιος έως Αύγουστος) έχουν ημερήσιες μέσες θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 29°C. Δεδομένου ότι αυτή είναι η πιο πολυσύχναστη περίοδος ταξιδιών, η πόλη είναι πολυσύχναστη.
Το Μιλάνο είναι καλύτερο να το επισκεφθείτε μεταξύ Απριλίου και Μαΐου και στη συνέχεια ξανά μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Θα παραλείψετε την πιο πολυσύχναστη περίοδο, και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 22°C τον Μάιο έως 18°C τον Οκτώβριο. Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο οι θερμοκρασίες πέφτουν αισθητά και υπάρχει πολλή ομίχλη. Οι ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες, είναι περίπου 7°C.
Η Εβδομάδα Μόδας, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο (το φθινόπωρο/χειμώνα και την άνοιξη/καλοκαίρι), είναι μια τεράστια υπόθεση, αν τα ψώνια και η μόδα είναι οι κύριοι λόγοι για να επισκεφτείτε το Μιλάνο.
Αξιοθέατα και δραστηριότητες
Ντουόμο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου χρειάστηκε 500 χρόνια για να χτιστεί δεδομένου ότι περιέχει πάνω από 3.500 αγάλματα, 135 κωδωνοστάσια και πέντε χάλκινες πόρτες. Φροντίστε να απολαύσετε την προβολή από πάνω προς τα κάτω.

Πάρκο Σεμπιόνε

Το Κάστρο Sforzesco, ένα ενυδρείο, η Triennale di Milano (ένα μουσείο σχεδιασμού και τέχνης), ο πύργος Branca και μερικές παμπ και καφέ βρίσκονται όλα στο Πάρκο Σεμπιόνε. Αυτή είναι μια ήσυχη τοποθεσία όπου μπορείτε να περάσετε ώρες περιπλανώμενοι ή απολαμβάνοντας ένα πικνίκ στο γρασίδι.

Πάρκο Σκορφέτσο

Χτισμένο τον 15ο αιώνα, αυτό το κάστρο στεγάζει 12 μουσεία και ένα τεράστιο αρχείο τεχνουργημάτων. Δύο αξιόλογα μουσεία βρίσκονται εκεί. Το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης και το Μουσείο Pietà Rondanini. Η είσοδος στο κάστρο είναι δωρεάν, αλλά η είσοδος στα μουσεία κοστίζει.

Μυστικός Δείπνος

Αυτό είναι πιθανώς το πιο γνωστό έργο τέχνης σε όλη την Ιταλία. Το «Cenacolo» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που μερικές φορές αναφέρεται ως «Μυστικός Δείπνος», είναι ζωγραφισμένο στον τοίχο της τραπεζαρίας του καθεδρικού ναού της Santa Maria delle Grazie. Ξεχάστε τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από τη φήμη του και αφιερώστε λίγο χρόνο απολαμβάνοντας την αξιοσημείωτη ατμόσφαιρα.

Η Σκάλα του Μιλάνο

Επισκεφτείτε μια από τις πιο γνωστές όπερες στον κόσμο για να ταξιδέψετε στους αιώνες. Μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση στους πλούσιους εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας ή, για μια πιο εμπεριστατωμένη εμπειρία, να επισκεφθείτε τα εργαστήρια Ansaldo, όπου δημιουργούνται σκηνικά και κοστούμια.

Το άλογο του Λεονάρτο ντα Βίντσι

Ένα από τα μεγαλύτερα χάλκινα αγάλματα ιππασίας στον κόσμο, το άλογο του Λεονάρντο βρίσκεται στην Piazella Dello Sporto. Το σχέδιο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Νίνα Ακάμου τη δεκαετία του 1990, βασίζεται πλήρως σε σκίτσα που έκανε ο Leonardo da Vinci όταν προσλήφθηκε από τον δούκα του Μιλάνου Ludovico il Moro το 1482. Το μεγαλύτερο χάλκινο άγαλμα αλόγου στον κόσμο, δεν τελείωσε ποτέ. Το άλογο ζυγίζει 15 τόνους και έχει ύψος σχεδόν 7 μέτρα.

Περιήγηση σε κανάλι

Εκπλήσσεστε όταν μάθετε ότι το Μιλάνο έχει κανάλια; Υπάρχουν και μάλιστα δύο. Αυτά τα κανάλια, που βρίσκονται στη γειτονιά Navigli, προσφέρουν μια ξεχωριστή θέα στην πόλη και εκτιμώνται καλύτερα το καλοκαίρι, όταν μπορείτε να ξεκινήσετε μια χαλαρή βόλτα με βάρκα (ή ακόμα και μια βενετσιάνικη γόνδολα). Δείτε τις κομψές βίλες στην κοινότητα Robecco sul Naviglio ή στο χωριό Boffalora sopra Ticino. Ο τομέας Navigli είναι μια ήρεμη περιοχή που προσφέρει μια χαλαρωτική διάθεση σε σχέση με τη φασαρία της πόλης.

Το Μιλάνο είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης και μια από τις πιο προηγμένες πόλεις της Ιταλίας. Πολλά ιστορικά και πολιτιστικά ορόσημα βρίσκονται εκεί, όπως ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός στον κόσμο, το τραπέζι του τελευταίου δείπνου και η περίφημη σκάλα του Μιλάνου. Το Μιλάνο είναι μια πολυσύχναστη, όμορφη πόλη με ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και δυνατότητες αγορών παγκόσμιας κλάσης. Παρά το γεγονός ότι υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη υπέστη εκτεταμένη ανοικοδόμηση.
Το Μιλάνο σας περιμένει. Μην χάνετε άλλο χρόνο. Οργανώστε τώρα το ταξίδι σας, σε αυτή την μαγευτική πόλη που συνδυάζει, μόδα, ιστορία, κουλτούρα, τέχνη και φυσικά νοστιμότατο φαγητό!