Ταξίδια στο εξωτερικό Προσφορές

Ταξίδια στο εξωτερικό

Προσφορές για ταξίδια στο εξωτερικό

Προσφορές για Ταξίδια στο εξωτερικό

Ταξίδι στο εξωτερικό, γιατί το να ταξιδεύεις στο εξωτερικό έχει άλλη ομορφιά όταν μπορείς να βιώσεις αξέχαστα πράγματα, να γνωρίσεις άλλους πολιτισμούς και να ανακαλύψεις τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους.

Δες οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, εντόπισε υπέροχες προσφορές για ταξίδια γιατί αυτά αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να ανακαλύψεις εύκολα, άκοπα και οικονομικά τις ομορφιές του προορισμού που θέλεις να επισκεφθείς. Η εμπειρία ενός ταξιδιωτικού γραφείου λειτουργεί αθροιστικά, μαθαίνει και ξέρει τι αναζητά ο ταξιδιώτης και έτσι κάθε επόμενο ταξίδι γίνεται καλύτερο.

Μη χάνεις χρόνο. Ανακάλυψε τώρα το ιδανικό ταξίδι για το εξωτερικό και ετοίμασε βαλίτσες

Read the full story

Διαβασε στο Hotels24

Καταπληκτικοί προορισμοί, εκπληκτικά ταξίδια στο Εξωτερικό

λονδινο-ταξιδι

NEWSLETTER

Εγγράψου στο newsletter και μείνε πάντα ενημερωμένος

Ο απόλυτος οδηγός για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Έχετε ονειρευτεί να ταξιδέψετε στην Ευρώπη και γενικά στο εξωτερικό; Αν ναι τότε ο παρακάτω οδηγός εξηγεί πώς να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με 10 απλά βήματα – ώστε να μπορέσετε να χαρείτε πραγματικά το ταξίδι σας χωρίς ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να συμβούν.

Ταξίδι στο εξωτερικό

1. Τακτοποιήστε τα έγγραφά σας

Ελέγξτε αν η χώρα που θα ταξιδέψετε ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι ώστε να ξέρετε αν είναι αρκετή η αστυνομική σας ταυτότητα για να ταξιδέψετε σε αυτήν. Αν όχι τότε θα χρειαστείτε διαβατήριο. Εάν δεν έχετε διαβατήριο πηγαίνετε εγκαίρως να το βγάλετε γιατί θα χρειαστούν αρκετές μέρες για την έκδοσή του. Έχετε ήδη διαβατήριο; Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να μάθετε ότι το διαβατήριό σας έχει λήξει ενώ είστε στη γραμμή κατά το check-in στο αεροδρόμιο. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες χώρες απαιτούν το διαβατήριό σας να ισχύει για έξι μήνες μετά τις ημερομηνίες ταξιδιού σας. Επίσης όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν από τους οδηγούς να έχουν έγκυρες άδειες οδήγησης στη χώρα καταγωγής τους, επομένως θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης της άδειας οδήγησής σας. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν επίσης διεθνή άδεια οδήγησης για ευρωπαϊκές ενοικιάσεις εκτός από έγκυρη άδεια οδήγησης.

2. Φτιάξτε τον προϋπολογισμό σας

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ορίστε έναν προϋπολογισμό όσο το δυνατόν νωρίτερα – ακόμα και πριν γνωρίζετε τον προορισμό, τις ημερομηνίες ταξιδιού ή το δρομολόγιό σας. Ορισμένοι προορισμοί είναι γενικά φθηνότεροι από άλλους, αλλά υπάρχουν τρόποι εξοικονόμησης παντού: ταξιδεύετε εκτός εποχής, διαλέξτε οικονομικά καταλύματα, σχεδιάστε μικρότερο ταξίδι. Ρυθμίστε τον προϋπολογισμό σας νωρίς, και θα αποφύγετε οποιαδήποτε απογοήτευση που θα μπορούσε να προκύψει από το σχεδιασμό ενός καταπληκτικού δρομολογίου, όπως δύο εβδομάδες στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη συνέχεια να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

3. Επιλέξτε έναν προορισμό

Τώρα που ξέρετε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε, πού θα θέλατε να πάτε; Αν έχετε όπως οι περισσότεροι ταξιδιώτες κάνει μια τεράστια λίστα με μέρηστην Ευρώπη αλλά και άλλη ήπειρο που θέλετε να επισκεφθείτε, η επιλογή θα μπορούσε να είναι λίγο δύσκολη. Μια καλή στρατηγική είναι να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο προορισμό που βρίσκεται στη λίστα ταξιδιών που θέλετε να κάνετε και να σχεδιάσετε τις διακοπές σας γύρω από αυτόν. Μια άλλη λύση είναι να επιλέξετε κάποιο μέρος παίρνοντας ιδέες από τις τουριστικές ιστοσελίδες των χωρών. Αν είστε λάτρεις για παράδειγμα της μουσικής, των τεχνών μπορείτε να αναζητήσετε αντίστοιχες εποχιακές εκδηλώσεις όπως φεστιβάλ. Επίσης μπορείτε να μάθετε τις τοπικές αργίες της περιοχής που θέλετε να πάτε ώστε να αποφασίσετε αν θα θέλατε να συμμετάσχετε ή όχι ανάλογα με το πώς αισθάνεστε για τα πλήθη. Αν ας πούμε σας αρέσει να είστε με πολύ κόσμο τότε θα αποφασίσετε να πάτε σε τέτοιες ημερομηνίες. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιλέξετε κάποια άλλη ημερομηνία. Κάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει την επιλογή σας είναι οι καιρικές συνθήκες την εποχή που θα διαλέξετε οπότε καλό είναι να ελέγξετε τον καιρό από πολλές πηγές ώστε όσο το δυνατόν να μη πέσετε έξω.

4. Δημιουργήστε μια πρόχειρη διαδρομή

Ερευνήστε τις χώρες και πόλεις που θέλετε πραγματικά να επισκεφθείτε και, στη συνέχεια, μάθετε σε ποιες έχετε τον χρόνο και τον προϋπολογισμό να πάτε. Ρίξτε μια ματιά και σε εναλλακτικούς τρόπους ταξιδιού κυριως για την Ευρώπη. Αν θέλετε να δείτε πολλές χώρες ή πόλεις, αλλά έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, ίσως θέλετε να προτιμήσετε μια κρουαζιέρα, ή το ταξίδι με το τρένο. Υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε με το δικό σας όχημα. Μη ξεχάσετε να υπολογίσετε σε αυτήν την περίπτωση εκτός από τα έξοδα για τη βενζίνη και τα διόδια και το χρόνο ταξιδιού. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα κάνετε όλα αυτά μόνοι σας. Υπάρχει και μια πιο εύκολη λύση. Τα πακέτα οργανωμένων εκδρομών από τα πρακτορεία ταξιδίων τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης με ποικίλους τρόπους μετακίνησης και εξόδων και έτσι μένει μόνο να διαλέξετε τι πακέτο σας ταιριάζει.

5. Αποφασίστε τον τρόπο ταξιδιού σας και κλείστε έγκαιρα τα εισιτήρια σας

Αφού καταλήξετε στον τρόπο που θα ταξιδέψετε φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας. Σε πολλές περιπτώσεις όσο πιο νωρίς τα κλείσετε τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε καλύτερες τιμές σε αυτά. Συγκεκριμένα αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε αεροπορικά, επειδή τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι πιθανώς το πιο ακριβό μέρος του ταξιδιού σας, θα πρέπει να το κλείσετε πριν από οτιδήποτε άλλο (ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχείο κ.λπ.). Αυτό θα σας επιτρέψει να είστε πιο ευέλικτοι με τις ημερομηνίες σας, κάτι που είναι αρκετά ευνοϊκό στο να εξοικονομήσετε χρήματα στην πτήση σας. Ελέγξτε πολλούς ιστότοπους κρατήσεων, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων μετα-αναζήτησης όπως το Skyscanner , για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις ναύλων ώστε να ειδοποιηθείτε όταν μειωθεί η τιμή της πτήσης σας. Όταν αποφασίζετε ποια πτήση να διαλέξετε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε στάση σε μία ενδιάμεση χώρα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό μειώνει αρκετά το κόστος των ναύλων σας.

6. Κλείστε τα καταλύματά σας

Όπως κάνατε με σχεδόν όλες τις κρατήσεις για το ταξίδι σας, όσο νωρίτερα κλείσετε τα καταλύματά σας, τόσο το καλύτερο – ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που μπορεί να είναι είτε καλοκαίρι είτε χειμώνας ανάλογα με τη χώρα. Στο Hotels24 το ξέρουμε καλά αυτό αφού φέρνουμε για εσάς μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων. Σίγουρα, μπορείτε απλά να κάνετε κράτηση για ένα δωμάτιο σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο της περιοχής και να τελειώσει εκεί. Αλλά αν κάνετε λίγη έρευνα, ίσως ανακαλύψετε κάποια καταλύματα που είναι σχεδόν τόσο συναρπαστικά, όσο τα αξιοθέατα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για ιστορικά κάστρα, μικροσκοπικές πανσιόν, πλωτά σπίτια, ξενοδοχεία φιλικά προς το περιβάλλον ή βιολογικά αγροκτήματα. Οι ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό λαμβάνουν υπόψη: τις ενοικιάσεις διακοπών, τις κατοικίες, τις διαμονές σε αγροκτήματα και τις ανταλλαγές σπιτιών, καθώς είναι επιλογές διαμονής που μπορεί να είναι συγκλονιστικά προσιτές… ή ακόμα και δωρεάν. Στην επιλογή των καταλυμάτων σας πρέπει να υπολογίσετε και την πιθανότητα να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα καταλύματα που θα διαλέξετε είναι φιλικά σε οικογένειες και διαθέτουν βρεφικά – παιδικά κρεβάτια. Επίσης αν εσείς ή κάποιος από τους συνταξιδιώτες σας έχουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας θα πρέπει να ελέγξετε την προσβασιμότητα των καταλυμάτων για τέτοιες περιπτώσεις. Αν και για τα αεροπορικά εισιτήρια, χρειάζεται να ψάξετε σε αρκετούς ιστότοπουςγια τα ξενοδοχεία είστε στο σωστό website, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε την καλύτερη προσφορά διαμονής.

7. Εξετάστε την ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλισή σας

Υπάρχουν πολλά είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης: ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού, ασφάλιση ακύρωσης πτήσης, ιατρική ασφάλιση κ.λ.π. Η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε ασφάλιση είναι αμέσως μετά την κατάθεση της προκαταβολής του ταξιδιού σας. Μόλις μάθετε πόσα χρήματα έχετε πληρώσει εκ των προτέρων, μπορείτε να διασφαλίσετε το ταξίδι σας εάν το επιθυμείτε. Πολλές αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικοί πράκτορες πωλούν ασφάλιση που μπορείτε να αγοράσετε μαζί με το πακέτο πτήσης ή το πακέτο του ταξιδιού σας . Πάντα να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο σας και συγκρίνετέ τα με άλλα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια πριν κάνετε μια αγορά. Ελέγξτε την ιατρική σας ασφάλιση για να δείτε εάν είστε καλυμμένοι στο εξωτερικό. Εάν όχι, ίσως θελήσετε να αγοράσετε συμπληρωματική ιατρική ασφάλιση για την κάλυψη καταστάσεων όπως το κόστος μεταφοράς για επιστροφή στη χώρα σας για επείγουσα περίθαλψη.

8. Τοπικές μετακινήσεις και οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές

Υπάρχει μία λαϊκή έκφραση που λέει “Όταν είστε στη Ρώμη κάντε ότι κάνουν οι Ρωμαίοι”. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να υιοθετήσετε κάποιους τρόπους των ντόπιων στην περιοχή που θα πάτε. Αυτό περιλαμβάνει και τον τρόπο μετακίνησης. Για παράδειγμα δεν θα χρειαστείτε ενοικίαση αυτοκινήτου σε μέρη όπως το φιλικό προς το ποδήλατο Άμστερνταμ ή το Λονδίνο με το βολικό υπόγειο μετρό, εκτός εάν σκοπεύετε να πάτε έξω από την πόλη. Από την άλλη η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε αν ταξιδεύετε σε περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με τρένο ή αεροπλάνο (όπως η ιρλανδική ύπαιθρο). Να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι να οδηγήσετε σε μια ξένη χώρα, κάτι που μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία όταν αντιμετωπίζετε ακατανόητα σήματα κυκλοφορίας, στενούς δρόμους ή οδοφράγματα προβάτων. Για να μεταβείτε από πόλη σε πόλη ή από χώρα σε χώρα, εξετάστε τις επιλογές του τρένου σας σε σύγκριση με τις διαδρομές και τις τιμές που προσφέρουν ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με έκπτωση όπως η easyJet ή η Ryanair . Οι ταξιδιώτες που ξεκινούν εκτεταμένα ταξίδια εντός της Ευρώπης μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αγοράζοντας μία σιδηροδρομική κάρτα από την Rail Europe που επιτρέπει απεριόριστα ταξίδια με τρένο σε μια καθορισμένη περιοχή. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αν έχετε σκοπό να κλείσετε μια οργανωμένη περιήγηση στον προορισμό σας να ελέγξετε πρώτα τη διαθεσιμότητά τους γιατί όλες οι περιηγήσεις δεν λειτουργούν όλες τις εποχές. Όπως επίσης κάποια αξιοθέατα, μουσεία κ.λ.π. μπορεί να είναι κλειστά κάποια χρονικά διαστήματα οπότε αν έχετε ελέγξει το πρόγραμμα λειτουργίας τους από νωρίς δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως να φτάσετε στην πόρτα τους και να είναι κλειστά.

9. Ταχτοποιήστε υποθέσεις της τελευταίας στιγμής

Λίγες εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να φροντίζετε για κάποια σημαντικά πράγματα όπως: χρήματα, τηλέφωνο, κάποιον να προσέχει το σπίτι, το κατοικίδιό σας αν έχετε. Καλέστε τις εταιρείες πιστωτικών καρτών σας για να τους ενημερώσετε ότι θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Ενώ θα βρίσκεστε εκεί, μάθετε εάν πρόκειται να χρεωθείτε κάποιο τέλος για τη χρήση της κάρτας σας στο εξωτερικό. Ερευνήστε τις τοποθεσίες των ΑΤΜ στον προορισμό σας, ειδικά εάν βασίζεστε σε μετρητά. Κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με τα οικονομικά σας, προτιμήστε να δημιουργήσετε ένα e-wallet αντί να κουβαλάτε πολλά μετρητά ή κάρτες μαζί σας. Είναι πιο ασφαλές να κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο. Σας επιτρέπει το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας να πραγματοποιήσετε κλήσεις στο εξωτερικό και εάν ναι, πόσο θα σας κοστίσει; Πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν προσωρινά διεθνή πακέτα ομιλίας που μπορείτε να αγοράσετε για τον μήνα που ταξιδεύετε. Φροντίστε να ενημερώσετε κάποιο πολύ δικό σας άτομο ότι θα λείψετε και να του ζητήσετε να προσέχει το σπίτι σας ή μπορείτε να το αναθέσετε σε μια εταιρία φύλαξης. Ειδικά αν ταξιδεύετε πολλές φορές το χρόνο είναι καλύτερο να το αφήσετε στους ειδικούς. Στην περίπτωση που έχετε κατοικίδιο φροντίστε για τη φύλαξή του είτε δίνοντάς το σε κάποιο φιλικό σας σπίτι είτε σε μια ειδική υπηρεσία φιλοξενίας κατοικιδίων. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο ή θέλετε να το πάρετε μαζί σας ελέγξτε με την εταιρία που θα ταξιδέψετε και με το κατάλυμα που θέλετε αν δέχονται κατοικίδια και αν όχι βρείτε μια εταιρία και ένα κατάλυμα που να τα δέχονται.

10. Αποσκευές

Οι περισσότερες χώρες από την κεντρική και δυτική Ευρώπη έχουν πιο ήπια κλίματα όλο το χρόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε βροχή ή καύσωνα. Θα πρέπει να πακετάρετε ρούχα που είναι εύκολα στο να συσκευασθούν, καθώς και ένα αδιάβροχο ή μια ομπρέλα στη βαλίτσα σας όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πώς θα μεταφέρετε τα χρήματά σας (ακόμα και αν φτιάξετε e-wallet όπως προαναφέρθηκε πρέπει να έχετε και κάποια μετρητά στις περιπτώσεις που θα βρείτε καταστήματα που δεν δέχονται πληρωμές με κάρτα ή με e- wallet) – οι πορτοφολάδες είναι πιο συνηθισμένοι στο εξωτερικό, επομένως είναι σημαντικό να μεταφέρετε με ασφάλεια τα χρήματα και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Κατά την διάρκεια της έρευνάς σας όταν αποφασίζετε που θα πάτε, λάβετε υπόψη το συνολικό κλίμα και την εποχή του χρόνου που θα ταξιδέψετε. Στη συνέχεια, περίπου μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι σας, ελέγξτε την πρόβλεψη του καιρού, κάντε μια λίστα των ρούχων και γενικότερα όλων των ειδών που θα χρειαστείτε και βεβαιωθείτε ότι οι βαλίτσες σας είναι λειτουργικές και πληρούν τις προϋποθέσεις μεγέθους της αεροπορικής εταιρίας με την οποία θα ταξιδέψετε (αν φυσικά ταξιδέψετε αεροπορικά).

Συμβουλές για ταξίδι στο εξωτερικό

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι ένα ταξίδι διακοπών στο εξωτερικόδεν μπορεί να είναι μια απόφαση της στιγμής. Όσο πιο καλά είστε οργανωμένοι τόσο καλύτερα θα περάσετε αποφεύγοντας – αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα περισσότερα από τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Καλό σας ταξίδι!

Ταξίδι στην Ευρώπη

Tα ταξίδια στην Ευρώπη παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα περισσότερα αποτελούν σχετικά κοντινούς προορισμούς με πανέμορφες πόλεις προς εξερεύνηση. Ενημερώσου επομένως για προσφορές και σχεδίασε από τώρα ποια μέρη θέλεις να επισκεφτείς μόλις τελειώσει η τρέχουσα κατάσταση. Μην αφήνεις τα σχέδια σου και τις χώρες που έχεις ονειρευτεί να επισκεφτείς να περιμένουν. Τώρα μπορείς να κάνεις μια πιο λεπτομερή και οργανωμένη έρευνα και να επιλέξεις τον επόμενο σου προορισμό.

Καταπληκτικοι προορισμοι

10 Κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη που πρέπει να πας

Μολις ανεβηκαν

Προσφορές για ταξίδια στο εξωτερικό που δε πρέπει να χάσεις

ΜΗ το χασεις

3 ημέρες Λονδίνο

189 ευρω

Μαθε περισσοτερα
Ευκαιρια

Βερολίνο 4 ήμερη

Από 199 ευρώ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ευκαιρια

Πράγα 3ημέρες

Από 199 ευρώ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Contact

Έχεις ερωτήσεις; Επικοινώνησε μαζί μας