Κάθε μέρος είναι διαφορετικό, κάθε ταξιδιώτης είναι μοναδικός και κάθε ταξίδι είναι ανεπανάληπτο. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, όμως, που ισχύουν παντού και πάντα και τα περισσότερα από αυτά τα μαθαίνεις αφού πρώτα κάνεις αρκετά ταξιδια στο εξωτερικό και μαθαίνεις από την εμπειρία!

Μην αφήνετε τα «δύσκολα» για το τέλος

Αν στο ταξίδι σας έχετε στο πρόγραμμα να πάτε κάπου ή να κάνετε κάτι που περιλαμβάνει μία κάποια ταλαιπωρία, κάντε το όσο το δυνατό νωρίτερα. Ταλαιπωρία φυσικά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα: πολύωρη αναμονή, πολύωρη διαδρομή, δύσκολη διαδρομή κ.ά.

Αν, για παράδειγμα, πάτε στο Παρίσι και θέλετε σίγουρα να περάσετε μία βόλτα από το Λούβρο ή τον πύργο του Άιφελ, μην τα αφήσετε για την τελευταία μέρα. Οι πιθανότητες είναι ότι και στα δύο αυτά μέρη (και γενικότερα σε διάσημα αξιοθέατα) θα συναντήσετε μεγάλες ουρές.

Αν έχετε μόλις φτάσει στην πόλη, τότε η όρεξή σας για καινούριες εμπειρίες είναι στο peak, συνεπώς και οι αντοχές σας σε ουρές και κάθε είδους κακοπέραση είναι και αυτές μεγάλες. Το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια που περιλαμβάνουν πολλούς προορισμούς διαδοχικά. Μετά από ένα ταξίδι πολλών ημερών ή και εβδομάδων οι αντοχές σε συνωστισμένα λεωφορεία, κακούς δρόμους και μακρινές αποστάσεις μειώνονται σημαντικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ταξίδι σας στον πιο «χαλαρό» προορισμό του προγράμματος σας.
Μία τροπική παραλία μπορεί να είναι η τέλεια κατάληξη σε ένα τέλειο ταξίδι.

Μην αγοράζετε ειδικά ρούχα για τον προορισμό που θα πάτε

Όλοι έχουμε την τάση να το κάνουμε. «Σε αυτές τις χώρες κάνει πολύ ζέστη τη μέρα και πολύ κρύο το βράδυ. Να πάω να αγοράσω ένα από αυτά τα παντελόνια με το φερμουάρ στο γόνατο που γίνονται και βερμούδα». Αν έχετε αγοράσει ποτέ ένα τέτοιο παντελόνι, θα ξέρετε ήδη ότι αν το ύφασμα είναι λεπτό το κρύο θα περάσει ασχέτως του μάκρους, αν πάλι το ύφασμα είναι χοντρό τότε είναι πολύ ζεστή για βερμούδα. Συν τοις άλλοις, έχετε δει ποτέ κανέναν που να του πηγαίνει ένα τέτοιο παντελόνι;

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε ειδικές αγορές για ένα ταξίδι λες και όταν θα βρεθείτε εκεί θα μεταμορφωθείτε σε άλλον άνθρωπο. Αν σπίτι αισθάνεστε άνετα φορώντας τζιν και κοντομάνικο, τότε και στις διακοπές θα αισθάνεστε άνετα με τζιν και κοντομάνικο. Αν, πάλι, έχετε σκοπό να πάτε σε μέρος που επικρατούν καιρικές συνθήκες εντελώς άγνωστες σε εσάς, τότε ξεκινήστε με τα πολύ βασικά και συμπληρώνετε ρούχα από εκεί όταν φτάσετε.
Για να τα προτιμούν οι ντόπιοι που μένουν εκεί όλο το χρόνο κάτι θα ξέρουν.

Μην αφήνετε τα χρήματα να καθορίζουν τις διακοπές σας

Δεν υπάρχει κανείς που να μη σκέφτεται, έστω και για λίγο, πόσο θα κοστίσει κάτι πριν κάνει οτιδήποτε. Μην αφήσετε, όμως, το κόστος να σας στερήσει μοναδικές εμπειρίες. Για παράδειγμα, ποιό το νόημα του να επισκεφτείτε τη Γαλλία ή την Ιταλία και να τρώτε κάθε μέρα στα McDonald’s ή να μαντρωθείτε σε ένα all inclusive ξενοδοχείο όταν το ζητούμενο είναι να ζήσεις πράγματα;

Η γαστρονομία είναι πολύ βασικό στοιχείο της κουλτούρας και των δύο αυτών χωρών. Μην ξοδέψετε, λοιπόν, τόσα χρήματα σε εισιτήρια και ξενοδοχεία και στερηθείτε την ευκαιρία να γευτείτε έστω και μία φορά πώς είναι μία αληθινή ιταλική πίτσα, διότι έτσι δεν κάνετε οικονομία αλλά κλέβετε τον εαυτό σας.

Από την άλλη, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να επιλέξετε την ακριβότερη πίτσα σε όλη τη Ρώμη. Ποτέ δε μπορείτε να είστε σίγουροι αν το ακριβότερο είναι το καλύτερο.

Μην τρελαίνεστε με τις φωτογραφίες

Τι προτιμάτε, να δείτε ολόκληρο ένα μέρος ή να μπορείτε να δείξετε κομμάτια αυτού του μέρους στους φίλους και συγγενείς σας; Αν έχετε συνεχώς τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, έτοιμοι να απαθανατίσετε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο σας, θα καταλήξετε να βιώνετε το ταξίδι μέσα από ένα παραλληλόγραμμο πλαίσιο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πολύ φθηνότερα από το σπίτι βλέποντας απλώς το Travel Channel.

Πέραν τούτου, κανείς δε χρειάζεται να δει ακριβώς πώς ήταν η τουαλέτα στο ξενοδοχείο σας, αρκεί που θα τη θυμόσαστε εσείς, και μην ανησυχείτε, εσείς θα τη θυμόσαστε, μπορεί όχι όπως ήταν στ’ αλήθεια αλλά όπως σας είχε φανεί τότε.
Τέλος, σας παρακαλούμε να αποφεύγετε τις κλισέ πόζες, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από άλλη μία φωτογραφία με κάποιον εξυπνάκια να σπρώχνει τον πύργο της Πίζας ή να κρατάει την πυραμίδα του Χέοπα από την κορυφή της. Μη γίνετε αυτός ο εξυπνάκιας.

Μη φοβάστε να γυρίσετε σπίτι

Λογικό είναι να αγαπάτε το σπίτι σας, εκεί είναι οι δικοί σας, εκεί είναι οι φίλοι σας. Αν ταξιδεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λογικό είναι κάποια στιγμή να μη σας εντυπωσιάζει τίποτα όπως στην αρχή και να θέλετε απλώς να γυρίσετε στα μέρη σας. Αν νιώσετε έτσι, προσπαθήστε λίγο να ξεγελάσετε τον εαυτό σας, αλλά αν δεν βλέπετε αλλαγή διάθεσης, πάρτε το απόφαση και γυρίστε πίσω το συντομότερο. Δεν είναι δείγμα δειλίας και δεν έχετε τίποτα να ντραπείτε. Γιατί να συνεχίζετε τις «διακοπές» όταν δεν περνάτε πια καλά;

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds