Προσφορές Ξενοδοχείων για Καστοριά

Showing all 3 results


Ταξίδι στην Καστοριά

Χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 620 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο, η Καστοριά έχει τη γοητεία της κάθε εποχή του χρόνου. Απολαμβάνεις όσο πουθενά αλλού τόσο τους ανοιξιάτικους περιπάτους στα γραφικά της σοκάκια όσο και τις βόλτες στην παγωμένη λίμνη το χειμώνα.

Προσφορές ξενοδοχείων για καστοριά Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, και μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες (πάνω από 70) αλλά και τα παλιά της αρχοντικά που συνθέτουν μία εικόνα που μένει στην καρδιά σου. Σημαντικό τμήμα της, η νότια παραλία, που έχει κόσμο όλη την ημέρα, αλλά και η Παλιά Πόλη, το Ντολτσό, με τη λιθόστρωτη πλατεία σαν σκηνικό, τα καλντερίμια και τα αρχοντικά των γουναράδων. Στην απέναντι πλευρά, στη βόρεια παραλία, βρίσκεται η συνοικία Απόζαρι με τα νεοκλασικά αλλά και τα σημερινά ωραία σπίτια.

Πολύ καλές και οι τουριστικές υποδομές της πόλης, με ξενώνες σε παλιά αρχοντικά στο κέντρο της πόλης και καλά ξενοδοχεία στη Νέα Πόλη αλλά και στο δρόμο προς το Δισπηλιό. Προσεγμένους παραδοσιακούς ξενώνες θα βρεις και στα γύρω χωριά, στον Απόσκεπο, στο Σιδηροχώρι, στο Νεστόριο. Όσον αφορά στη νυχτερινή ζωή; Όμορφα μπαράκια με καλή μουσική και μουσικά καφενεία στον πεζόδρομο της Ερμού και στους γύρω δρόμους, συνθέτουν μια ήπια ατμόσφαιρα.

H λίμνη, το στολίδι της Καστοριάς

Η λίμνη της Καστοριάς (λιγότερο γνωστή ως λίμνη Ορεστιάδα), αποτελεί στολίδι της ευρύτερης περιοχής, έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000». Η έκτασή της είναι περίπου 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της περίπου 9,5 μέτρα. Είναι υγρότοπος μεγάλης σημασίας για τα υδρόβια, αλλά και για άλλα πουλιά και χρησιμεύει ως περιοχή αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείμανσης. Αν σου αρέσει ο φυσικός πλούτος, μπορείς να περιηγηθείς στη λίμνη με καράβι αλλά και να κάνεις διάφορα σπορ όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα. Επίσης, στις ακτές της υπάρχουν όμορφες πλατείες, πάρκα, λιθόστρωτες διαδρομές και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη μοναδική ομορφιά της λίμνης.

Η παραδοσιακή τέχνη των γουναράδων

Οι κάτοικοι της Καστοριάς δραστηριοποιούνται για περισσότερα από πεντακόσια χρόνια στην τέχνη της γουναρικής, η οποία, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, αποτελούσε ένα σημαντικό στοιχείο της οικονομίας της πόλης. Οι Βυζαντινοί άρχοντες και αριστοκράτες αλλά και οι πλούσιοι Οθωμανοί, θεωρούσαν τις γούνες της Καστοριάς ως ύψιστο δείγμα πλούτου και καταξίωσης. Η καστοριανή τέχνη της γουναρικής στηρίζεται στη χρήση κυρίως κομματιών δέρματος, τα οποία γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας με μοναδικό τρόπο και με ιδιαίτερη τεχνική. Το «μυστικό» τους, κατέστησε τις γούνες της Καστοριάς περιζήτητες στην παγκόσμια αγορά και έκανε την πόλη ακόμη πιο γνωστή.

Προσφορές ξενοδοχείων για διακοπές σε Καστοριά

Το ιδανικό ταξίδι ξεκινά με ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο. Στο Hotels24 σου φέρνουμε προσφορές ξενοδοχείων για να λάβεις την μέγιστη δυνατή υπηρεσία στην πιο χαμηλή τιμή. Ένα καλό ξενοδοχείο δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζεις αν κάνεις τη σωστή επιλογή και αγοράσεις πακέτο διακοπών. Κλείσε έξυπνα ξενοδοχείο για Καστοριά και κέρδισε επιπλέον διανυκτερεύσεις, αναβάθμιση δωματίου ακόμα και επιστροφή χρημάτων για αγορά από την κάρτα σου. Πακέτα ξενοδοχείων με ημιδιατροφή και προσφορές all inclusive θα τα βρεις όλα στην τιμή που θέλεις! Καστοριά ερχόμαστε!

Βρες φθηνά ξενοδοχεία σε Καστοριά online

Και εδώ τις προσφορές ξενοδοχείων για Καστοριά με all inclusive και τις καταπληκτικές προσφορές ξενοδοχείων για Καστοριά με ημιδιατροφή

Πακέτα διακοπών για Καστοριά

Προσφορές Ξενοδοχείων Καστοριά, Προσφορές ξενοδοχεία για Καστοριά, πακέτα διακοπών για Καστοριά Τα ταξίδια ξεκινούν εδώ! Ανακάλυψε προσφορές για ξενοδοχεία σε Καστοριά. Βρες πακέτα διακοπών για διαμονή σε Καστοριά, δες καταπληκτικά ξενοδοχεία σε προσφορά, κλείσε σε φθηνές τιμές και έφυγες για εκδρομή, διακοπές και ταξίδι.