Πριν πάτε διακοπές, η πιο δύσκολη απόφαση για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα κατοικίδιά τους; Πού να αφήσετε το σκυλί στις διακοπές; Εάν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, βρίσκεστε στο σωστό μέρος γιατί εδώ, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές όπου μπορείτε να αφήσετε τον σκύλο σας όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Όπως γνωρίζετε, δεν είναι πάντα δυνατό να παίρνετε το κατοικίδιό σας μαζί σας, ειδικά όταν πηγαίνετε επαγγελματικό ταξίδι ή ένα ταξίδι στο εξωτερικό Λοιπόν, ας μάθουμε τις καλύτερες επιλογές για να αφήσετε τον σκύλο όταν είστε σε διακοπές.

Πού να αφήσετε το σκυλί στις διακοπές – 4 καλύτερες επιλογές

Πριν συζητήσουμε αυτές τις επιλογές, επιτρέψτε μου να σας πω την καλύτερη επιλογή. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε τον σκύλο σας μαζί σας γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές φιλικές προς τα κατοικίδια. Βεβαιωθείτε όμως ότι τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτείτε επιτρέπουν τα κατοικίδια. Εδώ θα βρείς τις καλύτερες επιλογές και συμβουλές για διακοπές με σκύλο
Εάν δεν μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας στις διακοπές, συνεχίστε με τις παρακάτω επιλογές

1. Προσλάβετε έναν 1. Pet Sitter

Όπως γνωρίζετε, οι σκύλοι αισθάνονται άνετα στο δικό τους περιβάλλον. Ως εκ τούτου, η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσλάβετε έναν pet sitter για τάισμα, παιχνίδι και να βγάζει το σκύλο βόλτα. Έχοντας κατά νου τις καθημερινές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας, μπορείτε να αποφασίσετε εάν ο Pet Sitter πρέπει να επισκέπτεται το σπίτι σας μόνο μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.

2. Φιλοξενία σκύλου

Είναι μια άλλη πολύτιμη επιλογή όπως η παραπάνω. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήνετε το κατοικίδιό σας στο σπίτι ενός  ατόμου που θα τον φιλοξενήσει για όσο καιρό εσείς θα λείπετε. Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε κανέναν, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πρόσθετη ασφάλεια. Δεύτερον, το κατοικίδιό σας έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά. Τέλος, είναι μια προσιτή επιλογή. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να βρείτε κάποιον που φιλοξενεί σκυλιά κοντά στο σπίτι σας. Υπάρχουν και διαδικτυακές πλατφόρμες που μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση αυτή.

3. Ξενοδοχείο για σκύλους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή όταν λείπετε. Πριν κλείσετε μια συμφωνία, βεβαιωθείτε ότι έχουν την απαιτούμενη άδεια και πιστοποίηση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος φιλοξενίας είναι φιλικός προς τους σκύλους ενώ εξασφαλίζουν προφυλάξεις για την υγεία, και την ασφάλεια ,αλλά και για την πρόληψη προβλημάτων υγείας.
Ρωτήστε τους αν επιτρέπουν στα σκυλιά να παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν. Πόσες φορές την ημέρα θα παρέχουν φαγητό και καθερό νερό;

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά ξενοδοχεία για σκύλους. Σε αυτά μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία στο  καθημερινό πρόγραμμα, οπότε ο παράγοντας διασκέδασης δεν παραμελείται ποτέ. Χάρη στη στοργική φροντίδα, τα παιχνίδια και την επαγγελματική φροντίδα των ζώων, τα σκυλιά μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και να απολαύσουν τις διακοπές τους στο έπακρο όσο εσείς κάνετε τις δικές σας.

4. Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο ή έναν γείτονα

Μερικές φορές, ο φίλος ή ο γείτονάς σας μπορεί να είναι η επιλογή για τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου σας. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι το άτομο κατανοεί τις βασικές ανάγκες φροντίδας των κατοικίδιων ζώων. Επιπλέον, ενημερώστε τον φίλο σας εκ των προτέρων για το πόσες φορές και κάθε πότε θα πρέπει να τον επισκέπτονται και άλλες λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε όλα αυτά τα πράγματα πριν φύγετε για διακοπές, γιατί μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη φιλία σας.

Συμπέρασμα

Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πού να αφήσουν το σκυλί στις διακοπές για να αισθάνονται ήσυχοι. Απαντήσαμε σε αυτήν την ερώτηση κοινοποιώντας μερικές πολύτιμες επιλογές. Θυμηθείτε, τα σκυλιά είναι μεν εύκολο σας ακολουθήσους στις διακοπές επειδή μπορούν να κοινωνικοποιηθούν γρήγορα, όμως σίγουρα θα σας στερήσουν βαθμούς ελευθερίας και ξεκούρασης. Επιλέξτε λοιπόν οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις επιλογές και απολαύστε το ταξίδι σας.

Και επειδή λύσαμε το θέμα για το που θα αφήσουμε το σκυλί στις διακοπές πάμε να διαβάσουμε το που θα αφήσουμε τη γάτα στις διακοπές

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds