Έχετε προγραμματίσει και οργανώσει τα πάντα για τις διακοπές σας, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι πού να αφήσω τη γάτα στις διακοπές. Είναι η πιο συχνή ερώτηση από τους ιδιοκτήτες γατών. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές για να αφήσετε τη γάτα σας όταν είστε σε διακοπές. Εδώ, θα συζητήσουμε τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους τρόπους.

Πού να αφήσετε τη γάτα στις διακοπές – Οι 3 καλύτερες επιλογές

Πριν συζητήσουμε αυτούς τους τρεις τρόπους, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι δεν συνιστάται να αφήνετε τη γάτα σας μόνη στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Για παράδειγμα, η γάτα σας μπορεί να έχει ένα  ατύχημα ή μπορεί να υποφέρει από ασθένεια ή άγχος αποχωρισμού. Οι γάτες  αγαπούν την ασφάλεια και τη ρουτίνα τους και δε θέλουν αλλάγες και απρόβλεπτα. Επομένως, η καλύτερη προσέγγιση είναι να ζητήσετε από κάποιον να φροντίσει τη γάτα σας όταν λείπετε. Λοιπόν, πού να αφήσετε τη γάτα στις διακοπές; Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες 3 επιλογές:

1. Να πάτε τη γάτα σας για φιλοξενία. Ξενοδοχεία για γάτες

Ευτυχώς, είναι εύκολο να αποκτήσετε μία θέση για φιλοξενία γάτας, επειδή πολλοί καλλωπιστές, κτηνίατροι, πανσιόν και ξενοδοχεία για κατοικίδια  προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Η φιλοξενία της γάτας σας περιλαμβάνει την εγκατάσταση της γάτας σε ένα δωμάτιο ή μεγάλο  κλουβί που περιέχει φρέσκο ​​φαγητό, νερό, ένα κρεβάτι και μερικά παιχνίδια. Τα δωμάτια διαμονής είναι εξοπλισμένα με καλοριφέρ για το χειμώνα και κλιματισμό για το καλοκαίρι. Ανάλογα με τις συνθήκες του καιρού προσαρμόζεται και η θερμοκρασία των δωματίων.

Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι αλλάζουν το φαγητό και το νερό καθημερινά, και η άμμος με τις ακαθαρσίες της επίσης αλλάζει τακτικά. Είναι μια καλή επιλογή για να αφήσετε τη γάτα σας εκεί όταν είστε σε διακοπές. Μπορεί να της λείπετε εσείς, αλλά έχει ανθρώπους να ασχολούνται μαζί της.

γάτα σε ξενοδοχείο

2. Kitty Sleepovers

Όπως υποδηλώνει το όνομα, σε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να αφήσετε τη γάτα σας στο σπίτι κάποιου άλλου. Βεβαιωθείτε ότι το άλλο άτομο αγαπάει τις γάτες, έχει γάτες φιλικές προς τα κατοικίδια ή καθόλου γάτες. Όπως γνωρίζετε, στις γάτες αρέσει η ιδιωτικότητα, οπότε αν το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να παρέχει έναν ειδικό χώρο για το γατάκι σας και υπάρχει και άλλη στον ίδιο χώρο, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Η συνύπαρξη μπορεί να προκαλέσει άγχος και στις δύο γάτες. Επιπλέον, θα είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι γάτες είναι εμβολιασμένες για την αποφυγή προβλημάτων υγείας. Βέβαια αν η γάτα σας και η γάτα κάποιου άλλου είναι καλά εκπαιδευμένες  και κοινωνικοποιημένες, να είστε σίγουροι θα δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό περιβάλλον και θα απολαύσουν η μία την παρέα της άλλης κατά την απουσία σας. Μη σας πώ θα σας ξεχάσουν κιόλας.

3. Προσλάβετε έναν pet sitter

Είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών ιδιοκτητών γατών. Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την πρόσληψη ενός pet sitter. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσλάβετε ένα μέλος της οικογένειας, ένα φίλο, έναν γείτονα ή έναν επαγγελματία. Αλλά βεβαιωθείτε ότι η cat sitter που θα επιλέξετε είναι αξιόπιστη. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσλάβετε ένα άτομο που θα γνωρίζετε αφού θα πρέπει να δώσετε και τα κλειδιά του σπιτιού σας σε αυτό.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, φροντίστε να τους ενημερώσετε πού βρίσκεται το φαγητό, πότε και πόσο να ταΐζουν και  κάθε πότε να καθαρίζουν την άμμο υγειινής. Οι επαγγελματίες pet sitters γνωρίζουν ότι οι γάτες θα χρειαστούν χρόνο για να τους συνηθίσουν. Αν το άτομο που θα φρονίσει τη γάτα σας δεν είναι επαγγελματίας, ζητήστε του να παραμείνει ευγενικός.

Συμπέρασμα

Τώρα πρέπει να έχετε μια απάντηση στο «πού να αφήσετε τη γάτα στις διακοπές». Επιλέξτε μία από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω και απολαύστε τις διακοπές σας, χωρίς τη γάτα σας βέβαια, αλλά και χωρίς άγχος.

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds