Σήμερα, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου θέλει να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιό του. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και θέρετρα καλωσορίζουν με χαρά τους γούνινους φίλους μας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιο μπορούν να ωφελήσουν τόσο τα κατοικίδια όσο και τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν φέρνετε κατοικίδια μαζί σας. Από την άλλη πλευρά, το να παίρνετε το σκύλο ή τη γάτα σας μαζί σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών θα διασφαλίσει ότι τα κατοικίδιά σας δεν θα βαρεθούν ή θα υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς να προγραμματίσετε καλοκαιρινές διακοπές με κατοικίδιο σε ξενοδοχείο ; Αυτό είναι εύκολο ή δύσκολο;

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές σε ένα ξενοδοχείο με ένα κατοικίδιο ομαλές και ευχάριστες.

Αν βέβαια ετοιμάζετε ταξίδι στο εξωτερικό ή επαγγελματικό όπου είναι δύσκολο να πάτε με το κατοικιδιό σας θα πρέπει να φροντίσετε να μάθετε που να αφήσετε το σκύλο στις διακοπές

Διακοπές με κατοικίδιο

10 Συμβουλές για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές διακοπές με κατοικίδια στο ξενοδοχείο

Αποφασίσατε να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το επόμενο ερώτημα είναι τι προετοιμασία χρειάζεται για να κάνετε αυτό το ταξίδι ομαλό και ευχάριστο. Μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε την απάντηση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και κάντε τις καλοκαιρινές διακοπές σας με κατοικίδια αξέχαστες. Ακολούθησε τις συμβουλές και μπορείς να χαρείς τις δικοπές με το σκύλο ή τη γάτα σου.

1. Βρείτε τα κατάλληλα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια

Αν νομίζετε ότι θα επισκεφτείτε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και θα σας επιτρέψουν να μείνετε εκεί με το κατοικίδιό σας, κάνετε λάθος. Σχεδόν όλα τα καταλύματα έχουν κάποιους περιορισμούς με βάση τη φυλή, το μέγεθος και το βάρος του σκύλου. Ορισμένα ξενοδοχεία δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κατοικίδια. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό μέρος για το κατοικίδιό σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας με αυτό.
Είτε πάτε σε all inclusive ξενοδοχείο ή πάρετε το βασικό πακέτο με το πρωινό η διαμονή των κατοικιδίων είναι δωρεάν, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου απαιτείται μια ημερήσια χρέωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει και ενημερωθεί για τις επιπλέον χρεώσεις για τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο με το κατοικίδιό σας. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ξαφνικές εκπλήξεις.
Φυσικά, πάντα πριν την κράτηση θα πρέπει να ενημερώνεις το ξενοδοχείο ότι θα φέρεις μαζί και το κατοικίδιό σου, ακόμα και αν είναι ξεκάθαρο στην περιγραφή ότι επιτρέπεται.

Πάνω από 17.000 καταλύματα στην Ελλάδα δέχονται κατοικίδια. ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΕΔΩ

2. Φροντίστε να έχετε το βιβλιάριο υγείας του κατοικιδίου

Παρόλο που βρίσκετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας επιτρέψουν να εισέλθετε στο ξενοδοχείο τους χωρίς να ελέγξουν το μητρώο υγείας του κατοικίδιου ζώου σας. Επομένως, είναι υποχρεωτικό να έχετε όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού του σκύλου ή της γάτας σας και άλλα αρχεία υγείας. Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου ή της γάτας σας αρκεί. Θα σας βοηθήσει να εισέλθετε σε οποιοδήποτε χώρο κάμπινγκ, ξενοδοχείο ή άλλες τοποθεσίες χωρίς πολύ κόπο.

3. Μην ξεχάσετε να φέρετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ

Τα ταξίδια με κατοικίδια δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Επομένως, θα πρέπει να είστε πλήρως προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Τα ταξίδια και οι αλλαγές στο περιβάλλον ίσως κάνουν το κατοικίδιό σας να αγχωθεί. Μπορείτε, λοιπόν, να πακετάρετε τα αγαπημένα παιχνίδια του κατοικίδιου ζώου σας και να του τα δώσετε όπου κι αν μείνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα φαγητά και τις λιχουδιές που τους προσφέρετε στο σπίτι. Θα τα αποτρέψει να συνειδητοποιήσουν ότι λείπουν από το σπίτι.

Σκύλος σε αυτοκίνητο διακοπες

4. Επιμείνετε στη ρουτίνα

Κάθε φορά που αλλάζετε τη ρουτίνα του σκύλου σας, τον αγχώνετε. Έτσι, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, φροντίστε να ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα που ακολουθείτε στο σπίτι. Για παράδειγμα, παίξτε, ταΐστε και ασκείστε την ίδια ώρα που το κάνατε στο σπίτι. Θα μειώσει το άγχος, αλλά μπορεί, επίσης, να κάνει το σκύλο σας να αίσθάνεται πιο άνετα.

5. Αποφύγετε να αφήνετε το κατοικίδιό σας μόνο του

Οι καλοκαιρινές διακοπές σε ένα ξενοδοχείο με ένα κατοικίδιο είναι από μόνες τους μια πρόκληση. Δεν θα είναι εύκολο για τα κατοικίδια να προσαρμοστούν σε ένα νέο μέρος. Μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας μόνα τους κατά τις καλοκαιρινές διακοπές; Η απάντηση είναι Όχι.Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα κατοικίδια. Η καλύτερη πρακτική είναι να σχεδιάζετε δραστηριότητες φιλικές προς τα κατοικίδια για να κρατάτε το κατοικίδιό σας ήρεμο. Αντίθετα, αν αφήσετε τα κατοικίδιά σας μόνα τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, θα ενεργήσουν καταστροφικά και θα κάνουν θορύβους που μπορεί να είναι ενοχλητικοί σε άλλα άτομα που ζουν στο ξενοδοχείο.

Διακοπές με κατοικίδιο. Σκύλος στην θαλασσα

6. Αναζήτηση επιλογών φιλικών προς τα κατοικίδια πριν φύγετε από το ξενοδοχείο

Όταν σχεδιάζετε ένα δείπνο με την οικογένεια, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε εστιατόρια φιλικά προς τα κατοικίδια όπου το κατοικίδιό σας μπορεί να μετακινηθεί και να παίξει εύκολα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν είναι η καλύτερη πρακτική να αφήνετε ένα κατοικίδιο μόνο του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Έτσι, όταν αναζητάτε εστιατόρια φιλικά προς τα κατοικίδια εκ των προτέρων, θα διασφαλίσετε ότι θα απολαύσετε ένα άνετο και απαλό δείπνο.

7. Λάβετε μέτρα για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ήσυχο

Είναι απαραίτητο όταν μένετε σε ξενοδοχείο. Δεν μπορείτε να επιτρέψετε στο κατοικίδιό σας να κάνει πολύ θόρυβο γιατί θα ενοχλήσει άλλους ανθρώπους που διαμένουν στο ξενοδοχείο. Μπορεί να είναι εύκολο να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ήσυχο εάν είναι καλά εκπαιδευμένο και κοινωνικοποιημένο. Επιπλέον, μπορείτε να φέρετε μερικά παιχνίδια και λιχουδιές για να μειώσετε το άγχος του κατοικίδιού σας. Ένα ειδικό κλουβί, μπορεί, επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ήσυχο.

8. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα ταυτότητας ID

Είναι απαραίτητο και πολύ αναγκαίο, ειδικά όταν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας. Ορισμένα ξενοδοχεία παρέχουν ετικέτες ταυτότητας που μπορείτε να επικολλήσετε στο κολάρο τους. Αυτή η ετικέτα ταυτότητας θα περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα σας βοηθήσει να πάρετε πίσω το κατοικίδιό σας αν χαθεί ή απομακρυνθεί από το ξενοδοχείο.

γατα σε αεροπλανο

9. Κρατήστε το κατοικίδιό σας δεμένο και βρείτε ένα μέρος για μια βόλτα

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τηρείτε την καθημερινή ρουτίνα του κατοικίδιού σας. Επομένως, είναι απαραίτητο να βρείτε ένα μέρος για βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο που θα μένετε. Μπορεί να είναι ένα πάρκο σκύλων ή κάτι όπου επιτρέπεται η είσοδος των σκύλων σας. Θα υπάρχουν και άλλα κατοικίδια, επομένως η καλύτερη πρακτική είναι να κρατάτε το κατοικίδιό σας δεμένο με το λουράκι του για να αποφύγετε ατυχίες ή καυγάδες.

10. Καθαρίστε το μέρος πριν φύγετε

Είναι η τελευταία συμβουλή, αλλά θα αντικατοπτρίζει πόσο υπεύθυνοι είστε. Η καλύτερη πρακτική είναι να καθαρίζετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου πριν φύγετε από αυτό. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο, αλλά έτσι αφήνετε καλή εικόνα στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Μπορείτε να το αφήσετε στις υπηρεσίες καθαριότητας του ξενοδοχείου και να το κάνουν οι καμαριέρες, αλλά αν έχετε χρόνο, κάντε το μόνοι σας.

Διακοπές με τη γάτα

Ακολουθήστε τις 10 συμβουλές για αξέχαστες διακοπές με τον σκύλο ή τη γάτα σας

Όλες οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να κάνουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές στο ξενοδοχείο με κατοικίδιο ομαλές και αξέχαστες. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και δεν προετοιμαστείτε, η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη και εκτός ελέγχου. Επομένως, είναι απαραίτητο να είστε καλά προετοιμασμένοι εκ των προτέρων όταν αποφασίζετε να ταξιδέψετε και να περάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιο. Θα σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο ξενοδοχείο για το κατοικίδιό σας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο με το κατοικίδιό σας. Η τήρηση αυτών των συμβουλών δε θα χρειαστεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά με αυτές, οι διακοπές και το ταξίδι σας μπορούν να εξελιχθούν ομαλά και να σας μείνουν αξέχαστα!

17000 pet friendly ξενοδοχεία στην Ελλάδα σας περιμένουν ΔΕΣ τις πιο καλές προσφορές ΕΔΩ

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds