Κάθε χρόνο, πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν διάφορα πακέτα όταν προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Ανάλογα με το ξενοδοχείο, υπάρχουν λιτές επιλογές, όπως μόνο πρωινό, καθώς και πιο πλούσιες επιλογές, όπως ημιδιατροφή, πλήρης διατροφή ή all inclusive.
Ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα στις διακοπές είναι ότι δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε ή να καθαρίσετε μετά. Ωστόσο, αν θέλετε να βγαίνετε έξω όλη την ημέρα, το να δεσμεύεστε από το πρόγραμμα του ξενοδοχείου σας μπορεί να σας περιορίζει.
Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που διατίθενται στα πακέτα διακοπών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τι περιλαμβάνουν αυτά. Αφού διάβασες τι είναι το All Inclusive και αν αξίζει θα εξετάσουμε τις  διακοπές με ημιδιατροφή  αφού είναι μια επιλογή που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Τι είναι διακοπές ημιδιατροφής;

Η ημιδιατροφή σημαίνει ότι το κατάλυμα προσφέρει το πρωινό και ένα επιπλέον γεύμα – συνήθως το δείπνο. Τα ποτά δεν περιλαμβάνονται στην τιμή.
Το πρωινό και το δείπνο προσφέρονται συνήθως σε μπουφέ σε μεγαλύτερα θέρετρα για ταχύτερη εξυπηρέτηση και πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα μικρότερα ξενοδοχεία προσφέρουν συχνά πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες μέσω γευμάτων a la carte.

Ημιδιατροφή εναντίον Πλήρους Διατροφής

Τον 11ο και 12ο αιώνα εμφανίστηκαν σε όλη την Ευρώπη τα πρώτα πανδοχεία που έμοιαζαν με σύγχρονα ξενοδοχεία. Παρείχαν διαμονή και διατροφή, που σήμαινε ένα μέρος για ύπνο και φαγητό. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο όρος (board «σανίδα») αναφερόταν στη φυσική σανίδα που λειτουργούσε ως τραπέζι στο οποίο σερβίρεται ένα γεύμα. Ενώ το περιβάλλον του φαγητού μας έχει εξελιχθεί και τα ξενοδοχεία παρέχουν πλέον μια ποικιλία επιλογών με τραπέζια και ροτόντες για να τρώμε, αυτή η παραδοσιακή γλώσσα έχει παραμείνει.

Για δύο λόγους, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να βασίζονται σε πακέτα ημιδιατροφής με δυνατότητα κράτησης για τους επισκέπτες τους. Για αρχή, βοηθά στον προγραμματισμό των λειτουργιών και στη διαχείριση του κόστους. Δεύτερον, τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν στους επισκέπτες τους διαφορετικές και κατάλληλες επιλογές. Τα ξενοδοχεία της πόλης, για παράδειγμα, προσφέρουν συχνά εκπτώσεις για bed and breakfast ή μόνο για δωμάτια. Τα θέρετρα παρέχουν επιπλέον εναλλακτικές λύσεις, όπως ημιδιατροφή (HB, Half-Board), πλήρης διατροφή (FB, Full Board) και all-inclusive (AI).

Τι περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ημιδιατροφής;

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλήρες γεύμα πριν βγείτε για εξερεύνηση, οι διακοπές με ημιδιατροφή είναι για εσάς. Ακόμα καλύτερα, όταν επιστρέψετε από την εξερεύνηση της γύρω περιοχής, το μαύρισμά σας στην παραλία ή τη συμμετοχή σας σε ένα από τα τοπικά θαλάσσια σπορ, θα βρείτε ένα υπέροχο, φρέσκο ​​γεύμα να σας περιμένει!
Τα ταξίδια με ημιδιατροφή περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο, έτσι έχετε την επιλογή να φάτε το μεσημεριανό γεύμα σας κάπου έξω. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, η ημιδιατροφή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση – δύο από τα κύρια γεύματά σας καλύπτονται και για το μεσημεριανό σας γεύμα, μπορείτε να πάρετε ένα φτηνό σνακ ή street food για να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές και το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα σε κάποιο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα.

Αν ρωτάτε αν η ημιδιατροφή περιλαμβάνει ποτά, η απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, το τσάι, ο καφές και οι χυμοί σερβίρονται συνήθως κατά τη διάρκεια του πρωινού. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ορισμένα ξενοδοχεία σάς επιτρέπουν να αντικαταστήσετε το βραδινό σας γεύμα με το μεσημεριανό γεύμα, δίνοντάς σας την ελευθερία να βγείτε για δείπνο χωρίς να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε για τίποτα. Εάν αυτή είναι μια επιλογή που προτιμάτε, ελέγξτε  ότι η δυνατότητα αυτή προσφέρεται στο ξενοδοχείο κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σας.

Γιατί οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ημιδιατροφή;

Η ημιδιατροφή είναι ιδανική για επισκέπτες που φεύγουν από το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιστρέφουν το βράδυ για δείπνο. Η ημιδιατροφή λειτουργεί αποτελεσματικά εάν κάποιος δεν θέλει να αναζητά συνεχώς διαφορετικά μέρη ή εάν οι γύρω επιλογές είναι περιορισμένες.
Η ημιδιατροφή λειτουργεί όμορφα για επισκέπτες που ξέρουν ότι δεν έχουν μεγάλη όρεξη και μπορούν να ζήσουν χωρίς τρία γεύματα.

Οφέλη από την κράτηση ημιδιατροφής

Ευελιξία

Τα πακέτα ημιδιατροφής σάς δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον προορισμό που έχετε επιλέξει και να φάτε μεσημεριανό σε εστιατόρια που βρίσκονται σε όλη την πόλη. Εάν αποφασίσατε να περάσετε τις διακοπές σας σε ένα μέρος γνωστό για το φαγητό του, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία ή η Ιταλία, η ημιδιατροφή σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε κάποια από την τοπική κουζίνα χωρίς να χάσετε γεύματα που έχετε ήδη πληρώσει.

Οικονομία

Ο ζεστός καιρός μπορεί να καταστείλει την όρεξή σας, με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο ή να επιλέγετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που θα καταναλώνατε συνήθως στο σπίτι. Η κράτηση πλήρους διατροφής μπορεί να σας αναγκάσει να φάτε περισσότερο από ό,τι θέλετε για να έχετε την αξία των χρημάτων σας. Το να διατηρείτε ένα γεύμα ευέλικτο κάθε μέρα σημαίνει ότι εάν πεινάτε, μπορείτε να φάτε σε κάποιο εστιατόριο το μεσημεριανό γεύμα  και αν όχι, ένα σύντομο σνακ στο δρόμο μπορεί να είναι αρκετό.

Βελτιώστε τη Γαστρονομική σας Εμπειρία

Η γεύση είναι μια άλλη αίσθηση που πρέπει να αντιμετωπίζεται στις διακοπές, εκτός από την όραση. Οι κουζίνες και οι διαδικασίες παρασκευής φαγητού διαφέρουν μεταξύ χωρών και πολιτισμών.
Παρόλο που η ημιδιατροφή δεν περιλαμβάνει ένα γεύμα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθείτε από ένα γεύμα κάθε μέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα εστιατόρια και κουζίνες κατά την εξερεύνησή σας. Δοκιμάστε την κουζίνα του δρόμου αν έχετε το στομάχι για αυτό. Επειδή τα μεγάλα θέρετρα προσφέρουν συχνά διεθνή γεύματα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Συμπέρασμα

Οι διακοπές all-inclusive έχουν περισσότερες εναλλακτικές από ποτέ, προσφέρουν τα πάντα αλλά δεν θα φάτε τόση πραγματική τοπική κουζίνα. Σκεφτείτε πόσο τολμηροί θέλετε να είστε με τα γεύματά σας. Η ημιδιατροφή είναι μια αξιόλογη επιλογή αν θέλετε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές.

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds