Όταν το κόκκινο των πετρωμάτων συνδυάζεται με το βαθυγάλαζο χρώμα του Αιγαίου Πελάγους τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Εκρηκτικής ομορφιάς και με την ενέργεια του ηφαιστείου να την περιβάλλει, η Σαντορίνη έχει να επιδείξει παραλίες που δε θα μπορούσαν παρά να είναι διαφορετικές από οτιδήποτε άλλο θα συναντήσετε στα ελληνικά νησιά. Στο νότιο τμήμα του νησιού η Κόκκινη παραλία αποτελεί δημιούργημα της παλαιότερης ηφαιστειακής δράσης. Τοποθετημένη δίπλα στον αρχαίο οικισμό του Ακρωτηρίου δε θα μπορούσε να έχει άλλη ονομασία, αφού το κόκκινο χρώμα από τα βότσαλα της ακρογιαλιάς συνεχίζει μέχρι το βυθό της θάλασσας.

Η μαγεία των ηφαιστειογενών βράχων και η άγρια ομορφιά του τοπίου που αλλάζει συνεχώς χρώματα κάθε στιγμή της ημέρας αποτελεί για κάθε επισκέπτη μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο του νησιού προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι κάνοντας την Κόκκινη παραλία μία από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού. Τα κατακόρυφα κόκκινα βράχια χαρίζουν στην τοποθεσία μία απόκοσμη γοητεία, ενώ όταν ο ήλιος βουτά στη θάλασσα το τοπίο μοιάζει να έχει πάρει φωτιά. Ανταμείβοντας κάθε ταξιδιώτη απλόχερα με την ανεπιτήδευτη ομορφιά της, η Κόκκινη παραλία είναι ένα θέαμα που σίγουρα δεν αρκεί να το δει κανείς μόνο μία φορά.

Πώς θα φτάσετε: Μπορείτε να το καραβάκι από το Ακρωτήρι ή να πάτε οδικώς, να αφήσετε στο πάρκινγκ το αυτοκίνητο και να συνεχίσετε με τα πόδια στο στενό και κάπως απότομο μονοπάτι για να φτάσετε στην παραλία.

Τί να δείτε: Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου βρίσκεται λίγα μέτρα πριν την Κόκκινη παραλία. Εκεί έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφές που έχουν φέρει στην επιφάνεια πολύχρωμες τοιχογραφίες και προϊστορικά τείχη του αρχαίου πολιτισμού που αξίζει να δείτε από κοντά.

Tips: Η παραλία είναι οργανωμένη με λευκές ξαπλώστρες και ομπρέλες έτσι ώστε να ταιριάζουν με το κόκκινο χρώμα της παραλίας. Από τις δύο καντίνες μπορείτε να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε όσες ώρες θα βρίσκεστε εκεί.

Πριν Φύγεις...

Μία SUPER προσφορά

ΣΕ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣΣ

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds